Menü

Törd meg a jeget a LinkedIn segítségével

A LinkedIn az egyik legjobb helyre arra, ha üzleti kapcsolatokat szeretnél létrehozni. Ha benne vagy a business szférában, akkor itt a helyed. De mi történik, ha új vagy? Mi a következő lépés? Hogyan kell elindítani itt egy beszélgetést egy ismeretlennel? Milyen módon kell megtörni a jeget, hogy tanácsot kapj vagy vagy éppen munkalehetőséget? A LinkedIn megérti, hogy néha igazán rémisztő lehet egy idegennel elkezdeni egy beszélgetést, vagy olyannal, akivel hónapok óta nem kommunikáltál vagy egy régi kollégával. A társalgás áll minden kapcsolat középpontjában. Így annak érdekében, hogy segítse a felhasználókat abban, hogy még hatékonyabbak és sikeresebbek legyenek az üzenetváltásban, a cég keményen dolgozik, hogy a platform ezen részét javítsák. Legutóbb egy teljesen új szolgáltatást vezettek be, amit Conversations Startersnek neveztek el. Célja, hogy segítsen megtörni a jeget. Ez alapján a következőkben háromféle beszélgetést különböztetünk meg:
  • Oszd meg a tapasztalataidat: Kapcsolatba léphetsz valaki olyannal is, akivel van valami közös bennetek. Ez például lehet munka, ha ugyanannál a cégnél dolgoztok vagy dolgoztatok. Csatlakozhatsz ugyanabba a csoportba is.
  • Közös tapasztalatok: Például, lehet, hogy dolgozott ugyanannál a cégnél, vagy csatlakozott ugyanabba a csoportba.
  • Kapcsolatok megosztása: Úgy is kialakíthatsz egy beszélgetést, hogy megemlíted azt, aki közös ismerőstök.
Ezeket nagyszerűen lehet használni, ha kétségbeesnél. Csak annyit kell tenned, hogy megérinted a villanykörte ikont a LinkedIn-en. Egy videót is hoztunk, amely biztosan segítségedre lesz, ha a fenti leírások nem lett volna elég:

Mikor egy beszélgetés elkezdésén agyalsz valójában több időt vesztegetsz el arra, hogy kitaláld mit is mondj, mit amennyi a tényleges társalgás ideje. Ez persze az életünk minden területére vonatkozik, de legalább ezt egy problémát a LinkedIn leveszi a válladról!

Ha még több ötletet és inspirációt szeretnél gyűjteni az online marketing és a közösségi média világából, csatlakozz hozzánk Facebook csoportunkba, az Online Marketing Inspirációkba!

LinkedIn Brings You Conversation Starters To Help You Break The Ice

blog