Sütik kezelése

Továbbküldési limit jön a Messengerbe

Szerző: ,

Saját bevallásuk szerint a Facebook csapata folyamatos erőfeszítéseket tesz azért, hogy biztonságosabb és privátabb üzenetküldési élményt nyújtsanak nekünk, felhasználóknak. Ennek egy lépéseként korlátozzák most az üzenettovábbítások számát a Messengeren belül, hogy tömegesen ne spammelhessük ismerőseinket se cicás vagy gyerekképekkel, se pedig a legújabb, szaftos konteókkal, amik akár valódi károkat okozhatnak.

A félretájékoztatás terjedésének megelőzése a koronavírus-járvány miatt minden eddiginél hangsúlyosabbá vált, ráadásul számos országban (például az Egyesült Államokban és Új-Zélandon) választások is lesznek az idén. Ezekben a zavaros időkben kritikus fontosságú, hogy megakadályozzák a hamis hírek korlátlan terjedését akár politikai, akár népegészségügyi vagy bármilyen más témában.

Ahogy a Facebook munkatársai közölték, azt szeretnék, hogy

 …a Messenger biztonságos és megbízható platform legyen a barátokkal és a családdal való kapcsolatfelvételhez.

Ezért a 2020-as évben különösen nagy figyelmet fordítanak az ilyen jellegű fejlesztésesekre. Többek között olyan funkciókat vezettek be eddig, mint a biztonsági értesítések, a kétfaktoros hitelesítés, illetve a nem kívánt üzenetek blokkolásának és jelentésének a korábbinál egyszerűbb módjai.

Ez az új funkció tehát egy újabb védelmi háló szeretne lenni a vírussal kapcsolatos félretájékoztatások vagy egyéb káros tartalmak terjedése ellen, arról azonban egyelőre nincs hír, hogy milyen ütemben vezetik majd be világszerte az újítást.

Facebook


Hasznosnak találtad a bejegyzést? Csatlakozz hozzánk facebook csoportunkban vagy like-old az oldalunkat, hogy elsőként értesülj a webmarketing világát érintő hírekről.

Ajánlott bejegyzések

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.