Menü

Új információkat árult el a Google a Search Console API-jával kapcsolatban

Az elmúlt évben nagy hangsúlyt kapott a Google-nál, hogy frissítsék a Search Console API infrastruktúráját, és mára célegyenesbe fordult a projekt. A figyelmesebbek már elcsíphettek néhány kisebb változást, de a cél az, hogy a migráció a lehető leggördülékenyebben, szinte láthatatlanul menjen végbe. Ha te nem használod az API-t közvetlenül, akkor semmilyen változtatásra nincs szükséged. Ha viszont saját adatokat kérdezel le, vagy olyan eszközt menedzselsz, amely ezeket az adatokat használja (például WordPress bővítményeket), akkor viszont érdemes tovább olvasnod.

Változások a Google Cloud Platform irányítópultján

A Google Cloud Console irányítópultjain észlelhető a régi API forgalmának csökkenése, és az újhoz való hívások számának növekedése. Aggodalomra semmi ok, ez ugyanaz az API, csak az új név alatt.

Megváltozik az API kulcs korlátozása

Annak ellenőrzéséhez, hogy az API-korlátozás aktív-e a te API-kulcsodon, kövesd ezeket a lépéseket a hitelesítési adatok oldalon, és ellenőrizd, hogy a Search Console API-ja nincs-e korlátozva. Ha van API-korlátozás az API-kulcsokhoz, akkor legkésőbb augusztus 31-ig cselekedned kell. Annak érdekében, hogy az API-hívásait automatikusan migrálhassák az új API-infrastruktúrába, ellenőrizned kell, hogy a Google Search Console API-ja nincs-e korlátozva:
  • Ha az API korlátozásainál a „Don’t restrict key” beállítás látható, akkor minden rendben, nincs további teendő.
  • Ha az API korlátozásainál a „Restrict key” beállítás szerepel, akkor a Search Console API-ját az alábbi képen látható módon kell ellenőrizni.
 

Változik a Discovery Documents

Ha a Search Console API-ját külső API könyvtár segítségével szeretnéd lekérdezni, vagy közvetlenül a Webmesters API discovery dokuments-et szeretnéd lekérdezni, akkor meg kell tenned bizonyos lépéseket, mivel a Webmasters API discovery documents nem lesz támogatott 2020. december 31-e után. Erről és a további változásokról további információkat fognak közölni.  

Google Webmasters

HASZNOSNAK TALÁLTAD A BEJEGYZÉST? CSATLAKOZZ HOZZÁNK FACEBOOK CSOPORTUNKBAN VAGY LIKE-OLD AZ OLDALUNKAT, HOGY ELSŐKÉNT ÉRTESÜLJ A WEBMARKETING VILÁGÁT ÉRINTŐ HÍREKRŐL.
blog