Sütik kezelése

Új lehetőségek a Facebook Live videó használatával

Szerző: ,
facebook live video

A Facebook Live videó több alternatívát rejt már magában, mint gondolnád. A következőkben részletesen bemutatjuk, hogy milyen újdonságokat tartogat számodra, amiket érdemes lehet kipróbálnod, sőt, a közeljövőben valószínűleg kell is majd használnod.

1. Posztolj Live videót a saját profilodra, oldalakra, csoportokba és eseményekhez

A Facebook Live videó azokra a felületekre vonatkozik, ahol jelen vagy, vagyis azokra az oldalakra, amiket kedveltél vagy azokra a csoportokra, amiknek tagja vagy. Nagyon fontos beállítás azonban, hogy lehetőséged van korlátozni, hogy kik számára legyen elérhető a felvétel (ha a Kezdőlapodon úgy állítod be, hogy csak az ismerősök láthatják, akkor ők lesznek a közönséged).

facebook live videó

Másodszor, ha a céges Facebook oldaladon szeretnél élő videót közzétenni, akkor látni fogod, hogy ott a beállításoknál az automatikus nyilvánosság lesz beállítva. De ahhoz, hogy ténylegesen közzétedd, be kell kapcsolnod a Közzététel gombot.

facebook live videó

Harmadszor az élő videót az esetleges csoportokban is megoszthatod. Ezt bárki láthatja majd, aki a csoporthoz tartozik. Ahhoz, hogy ténylegesen látható legyen a csoportokban az adatvédelmi beállításokon múlik majd, de ez csoportonként eltérő lehet.

facebook live videó

Végezetül, ha meghívtak egy eseményre és visszaigazoltál, akkor be tudod majd tenni a videódat, ez akkor fog jól jönni, amikor egy nagyobb esemény lesz és akik visszaigazoltak, de nem tudtak eljönni, azok is részesei lehetnek majd az eseménynek. Természetesen itt is feltétel, hogy hogyan állították be magát az eseményt.

facebook live videó

2. Go Live

Sok funkció természetesen még nem éles, mint például a filterek használata a videók közben. Lehetőséged lesz a screenshotoknál a képernyőn rajzolni, erre külön eszközök lesznek majd elérhetőek.

facebook live videó

Ha készen vagy a beállításokkal: megvan a  filter, kiírtad a státuszodat, csak annyit kell tenned, hogy megnyomod a “GO LIVE” gombot. Miután megérintetted a visszaszámláló jelezni fogja, hogy mikor is kerülsz pontosan adásba, így lesz időd összerendezni a vonásaidat.

facebook live videó

Miközben élőben vagy a Facebookon, láthatod, hogy mennyi ideje tart a felvétel és hányan néznek téged, közben figyelheted a reakciókat a nézőktől, ha pedig már úgy döntöttél, hogy befejezted, akkor nyomd meg a Finish gombot.

Ezután, ha úgy érzed szükséged van a felvételre, akkor le is mentheted és a későbbiekben HD verzióban feltöltheted az oldaladra.

facebook live videó

3. További háttér információk

Miután befejezted az élő adást, azonnal tudod nézni, hogy összesen hány embert értél el és ebből mennyien kattintottak rád. Ezt persze kiegészíti az a lehetőség, hogy mentheted és majd fel is töltheted a későbbiekben.

facebook live videó

Később az analitikában mindent látni fogsz: melyek voltak a legnézettebbek és mennyi embert értél el ezekkel.

facebook live videó

Ezeket a felméréseket természetesen az élő adás közben is tudjátok majd nézni a munkatársaitokkal.

facebook live videó

4. Kommentek és reakciók használata

Egy másik új funkció, hogy élő adás közben a felhasználók szinte részesei lehetnek a videónak kommentekkel, reakciókkal, amelyek azonnal látni is fogsz.

facebook live videó

facebook live videó

 

5. Új felfedezés

A tervek szerint a későbbiekben előfizethetsz majd a kedvenc műsorszolgáltatód élő adásaira, illetve a Facebook tervezi a Live Map alkalmazást is, ahol látni fogod, hogy mely műsorszolgáltatók vannak éppen élőben.

facebook live videó

Továbbá olyan lehetőségek is lesznek majd, hogy az aktuális videókra téma szerit is kereshetsz.

facebook live videó

Következtetés

A Facebook átveszi az irányítást az élő videók minden tekintetében, ezzel jelentősen visszaszorítva néhány applikációt. Mi kíváncsian várjuk a további fejleményeket, hogy milyen lehetőségeket nyújt majd a Facebook és ezt a marketing területén ki hogyan fogja használni.

Amennyiben  szeretnél még több ötletet vagy inspirációt szerezni, csatlakozz hozzánk Facebook csoportunkban, az Online Marketing Inspirációkban és gyere el a workshopunkra!

5 New Facebook Live Video Features for Marketers


Ajánlott bejegyzések