Menü

Új tippek a LinkedIn video adshez

Az összes közösségi platformon a videó a legjobban teljesítő tartalomtípus, hiszen magasabb engagement-et, több reakciót, megosztást és hozzászólást ér el, mint a statikus tartalmak. Ha kihagyjuk a videós anyagokat a repertoárból, akkor nem maximalizáljuk az adott felület marketingpotenciálját - ez pedig igaz a hagyományosan B2B-fókuszú LinkedInre is.

A LinkedIn 3500 videós hirdetést elemzett ki, amelyek alapján a felhasználók 20x nagyobb valószínűséggel osztanak meg videót a platformon, mint bármilyen más típusú bejegyzést. A kutatásba 536 munkaórát fektettek, a valódi kampányok adataiból pedig egy hasznos segédletet is összeállítottak a hirdetőknek, négy kulcsfontosságú ötlettel a videókampányok konverziójának további növeléséhez.

Tartalmazzon demót vagy konkrét ajánlatot

A felhasználók gyakran keresnek a LinkedInen számukra érdekes termékeket és szolgáltatásokat. Ha a videós hirdetésben egy szolgáltatás vagy termék bemutatója szerepel, az nagyobb átkattintási arányhoz és engagementhez vezet. Ugyanez igaz a konkrét ajánlatokra, akciókra is: azok a hirdetések, ahol az ajánlat szerepel rögtön a címben, 8%-kal magasabb teljesítményt érnek el.

Mozgasd meg!

Az animált hirdetésekre a világ minden táján pozitívabban reagálnak a felhasználók. Ezek a dinamikus hirdetések képesek hitelesen és izgalmasan elmondani a márka történetét, vagy kiemelni a termék/szolgáltatás legérdekesebb előnyeit. Az animációk átlagosan több aktivitást, például 3%-kal magasabb átkattintási arányt és 8%-kal több engagement-et érnek el a globális benchmarkhoz viszonyítva.

Egyszerű hangok és feliratok

A vizsgálatok alapján az ambient hangok vagy egy egyszerű zene minden más típusú audiót felülmúl. Ha több sávot használunk (például egyszerre zenét és narrációt), az megnehezíti a felhasználók számára, hogy koncentráljanak, így pedig alacsonyabb engagement-et eredményez.

Érdemes felkészülni arra is, hogy a videók 79% -át hang nélkül nézik a LinkedIn-en, így a feliratok válnak elsőrendű fontosságúvá a hirdetés üzenetének eljuttatásában. A tartalom megtervezésénél nézzük át ilyen szempontból is a videót: mennyiben támaszkodik a narrációra, vgy a feliratra? Vizuálisan képes rá, hogy némán, ezek nélkül is átadja a lényeget?

Rövid szövegek, erős CTA-k

Mint általában a social mediaban, itt is a rövid és szellemes leírások működnek a legjobban. Tartsd a hirdetés szövegét 3 soron belül, és a lényeget inkább az első két sor tartalmazza, hiszen a harmadik sor már csak a See more gomb után jelenik meg a felhasználóknak, így az oda helyezett CTA-k akár 7%-kal rosszabb engagement-et eredményezhetnek.

A fenti tippek mellett a LinkedIn stílszerűen egy videós sorozatot is indított, ahol még további ötleteket is megosztanak a videós hirdetések létrehozásával kapcsolatban.

LinkedIn

blog

Ajánlott cikkek

Mutass többet!