Menü

A valaha volt legjobb karácsonyi reklámok

Mostanában már mindenki csak PPC-ről és CPC-ről beszél, de mi újság a jó öreg televíziós reklámokkal? Igen-igen tudjuk, hogy nézőként nagyon zavaró tud lenni, amikor a kedvenc műsorod legizgalmasab pontját szakítják meg a hosszú percekig tartó hirdetések. Szakmai szemmel azonban egészen más a helyzet! Kifinomult és szinte mértani pontossággal célozható közösségi médiás hirdetések ide vagy oda, tény, hogy a magyar lakosság nagy és nem mellesleg annak vásárlóképes része, a napja jelentős részét még mindig a TV előtt tölti. A TV-s reklámok persze még mindig drágák, de ne felejtsd el, hogy az egyik (ha nem a) leghatékonyabb eszközről van szó, hiszen annyi érzelmet adhatnak át, mint semmilyen más felület: megnevettetnek, meglepnek, költésre ösztönöznek, sőt még meg is ríkathatnak. A legnagyobb erősségük azonban talán az, hogy az előbb felsoroltakat akár egyszerre is produkálhatják, így a legjobb karácsonyi reklámok pontosan ezt használják ki. Nézzük hát, hogy szerintünk melyek azok a karácsonyi reklámok, amik az elmúlt évek, évtizedek alatt leginkább a szívünkbe vésték magukat. Ha még mindig szükséged van egy kis inspirációra az ünnepi szezonra akkor azért, ha pedig már készen vagy, és csak a lefutást várod, azért. Dőlj hátra és hangolódj az ünnepre!

A Coca-Cola szinte valamennyi reklámját műremeknek tartjuk, de mind közül ez a zene a kedvencünk. Több kampányban is használták, ezek közül egyet osztunk most meg. Ha ettől nem kerülsz ünnepi hangulatba, akkor talán te vagy a Grincs. :)

Az eBay 2012-es karácsonyi reklámja egy másik oldalról közelíti meg az ünnepet. Ugye te is kaptál már béna ajándékot? Olyat talán még nem, ami kirúgta az ablakot és a fát is magával rántva menekült, de azért így videón nézve elég vicces. Mi csípjük, de az üzenet is bőven átjön: ha nem találtad el, rendelj másikat.

A 2011-es John Lewis kisfiú a tömény cukiság megtestesítője, gyakorlatilag most rögtön örökbe fogadnánk. A sztori remek, a hangulat 10 pontos és a csattanó is szuper, ráadásul kicsik és nagyon számára egyaránt érthető. Az elmúlt évek talán legjobbja.

Vannak olyan ágazatok, amik komolyabbak a többinél, így a karácsonyi reklámok sem mind cukik vagy nagyon viccesek. Na jó, azért ez is vicces, de nem az a térdcsapkodós fajta. Mi azért nagyon bírjuk.

Az anyukáknak karácsonykor sincs megállás, és ha ezt esetleg nem tudnád magadtól, az ASDA erre építette 2012-es videóját. Pörgős, kedves és bár (egyelőre) csak elképzelni tudjuk, hogy milyen nehéz lehet szülőnek lenni, nagyon jól átadja a hangulatot. Pluszpont, hogy eközben picit sem lomboz le. Ezúton is köszönjük az összes édesanyának hogy vannak, az ASDA-nak pedig, hogy megköszönte helyettünk!

Az UNICEF pár évvel ezelőtti spotjában a napkeleti bölcsek válogatják bőszen az ajándékokat az éppen csak megszületett Jézuskának. Nem éppen hagyományos az ötlet és a csattanó sem, de bizony szép célt szolgál.

Nos, reméljük tudtunk újat mutatni, ha esetleg van valami, ami szerinted lemaradt a listáról, oszd meg velünk is az Online Marketing Inspirációk nevű Facebook csoportunkban!

blog