Menü

Ha ilyen a logód, menő vagy 2015-ben

Egy trendi, kreatív, okosan kitalált logó fontos szerepet játszik - ha nem a legfontosabbat - abban, hogy cégünk vagy termékünk milyen benyomást tesz a közönségre, mekkora sikert ér el. Divatirányzatok persze jönnek-mennek, de bőven vannak olyanok, amik örökre népszerűek maradnak. Érdemes a múló hóbortok helyett ezekre koncentrálni, ám figyelni kell arra is, hogy ne legyünk idejétmúltak. Nem egyszerű feladat, úgyhogy megmutatjuk a legmenőbb irányzatokat, amikkel 2015-ben biztosan nagyot lehet aratni. Ki tudja, talán ezek közül kerülnek majd ki a jövő klasszikusai.

1. Éljen a sokszög design!

Az egyszerű sokszögekből, geometriai alakzatokból felépülő ábrákat 2014-ig inkább hátterekhez, háttérképekhez használták. A technika alapvetően a 3D szoftverek világágól lehet ismerős, de mára az egyik legdivatosabb designná nőtte ki magát a logók, ikonok körében is. A siker - ami többek között a hipster kultúra térhódításának köszönhető - azon is látszik, hogy a világmárkák logói is megtalálhatók ilyen újraértelmezésben.

Tree Children's Lodge sokszög logó designNike sokszög logóWaegener sokszög logó design

2. Negatív tér okosan

Időnként a logó grafikája megkövetelné - ha gyerekrajz lenne -, hogy az apró részletek is helyt kapjanak rajta, azonban így már nem logóról beszélnénk. A műfaj szlogenje az egyszerűség gyönyörködtet lehetne, úgyhogy egy-egy bonyolultabb ábránál érdemes kihagyni az apróságokat és azokat inkább a negatív tér furfangos bevetésével helyettesíteni. A módszerrel egyszerre lesz elegáns és látványos az eredmény anélkül, hogy zsúfolt lenne a kép.

Kulcs logó - Negatív tér kihasználásaHelping Hands For Pets logó - Negatív tér kihasználása

Negatív tér kihasználása

negatív tér kihasználása

3. Extra rétegek

Idén egy egészen friss tecnikáról is beszélhetünk, amiben az a pláne, hogy az egyes elemek fedik egymást és a takarással, árnyékokolással jelenítik meg a designt.

Rétegezett R logóRétegezett Oodles logóRétegezett Hrvatska logó

4. Irka-firka logók

A logó design a végletekig egyszerű is lehet, mintha csak tollal rajzolnál. Kanyarítsd a vékony és vastag vonalakat, mintha csak skiccet készítenél, és már kész is a letisztult, elegáns logó. Nem mellesleg az Apple is használta a techinkát a legújabb iOS-nél.

Antler logóGeobird logó

5. Mutasd be magad!

Az igazán trükkössek saját betűtípusban is gondolkozhatnak. Egy kreatív fonttal nem csak az arculatot, hanem a tevékenységi kört is szuperül lehet ábrázolni akkor is, ha mindezt csak a logón belül tesszük.

Adora logóStylishcat logó design

6. Dimenzióváltás

Elsősorban autómárkáknál használatos a logók térbeli megjelenítése, de a grafikai programok fejlettségének hála már szinte úgy érezzük, hogy a tenyerünkbe foghatjuk amit papírra vetettek és könnyedén nyerhetünk ki egy harmadik dimenziót a papírformából is. A lehetőségek végtelenek, csak egy kis képzelőerőre van szükség, na meg egy jó grafikusra, aki életre kelti az elképzelést.

Emsas 3D logó Lumilan 3D logóLiteray 3D logó

7. A kézírás örök kedvenc

Egy szép, kázírásra hajazó betűtípussal szinte bármit el lehet adni, úgyhogy a legnépszerűbb technikák közé tartozik. Éttermek, szépség-, és tetoválószalonok, hotelek vagy nagy márkák is szívesen választanak ilyen logót. Elegáns, mutatós.

Bass&Chrome kézírásos logó Belong kézírásos logó

8. Stílusos fametszet

A tecnika legnagyobb előnye, hogy mélységet is adhatunk a képnek, így bizonyos értelemben a 3D stílussal áll rokonságban, de az elkészült grafika sokkal inkább a klasszikus kategóriába esik.

Crispy Mountain logó design Shutter Muse logó design

9. Netes nyomulás

Minden valamire való márkának, cégnek van már honlapja, ám 2015-ben külön trend irányul a netes vállalkozások logói felé. A speciális alakzatok és különleges színátmenetek biztosan szembejönnek idén azzal, aki az arculatok között böngészik.

K színátmentes logó

Nyulas színátmentes logó

10. Varázslatos vintage

A vintage dolgok virágkorukat élik, legyen szó ruházkodásról, bútorokról vagy a logókról. Egy új márkának vintage logót tervezni már csak azért sem butaság, hiszen ezzel az oldschool stílussal megbízhatóságot és a hosszú múlt illúzióját kölcsönözhetjük magunknak.

Cosmetic Company vintage logó Karissa Grant vintage logó Tobias Hall vintage logó

Ráadásul látványnak is ezek a legimpozánsabbak.

Forrás és képek: 50 Mesmerising Designs That Make The Most Of Negative Space 10 new trends for logo design for 2015 20+ Low Polygon Logo Design Examples | A New Trend for 2015 Low poly logos Negative space logo design Helping Hands For Pets 45 Creative 3D logo Designs for your inspiration 40 brilliant hand written logos 40 coolest handwritten logo designs Creative graphic design logos

Logó designra, arculattervezésre van szüséged? Kérd ajánlatunkat!

blog