Menü

A képek helyes használata a közösségi médiában

Talán az egyik legfontosabb téma, hogy milyen képeket lehet használni a közösségi médiában. Rengeteg kérdés vetődik fel ezzel kapcsolatban, hiszen nem mindegy, hogy honnan osztod meg vagy éppen mit teszel ki! A fotók létfontosságúak a különböző platformokon, hiszen meghatározzák az adott céget vagy márkát! Ne vedd félvállról! Számunkra is meghatározó a képek helyes használata, hiszen folyamatosan tartalmakat állítunk elő, amelyekhez a jogtiszta fotók elengedhetetlenek. A vizualitás egyfajta figyelemfelkeltő eszköz, ugyanis az embereket manapság egy jó illusztrációval azonnal meg lehet fogni. Olyan, mint a termékeknél a csomagolás, csak a külsőség számít. A hamarosan megrendezésre kerülő Digital Branding Conference & Workshop Castle of Inspirations eseményükre Bedi Viktor az 123RF ügyvezetője, mint előadó fogja bevezetni a résztvevőket a képek helyes felhasználásába. Előadásának címe: Jogtiszta vizuális tartalmak szerepe a brandépítésben. Korábbi rendezvényeinken, az Online Marketing Inspirációk néven futó sorozatunkban, Viktor már érintette a napjainkban nélkülözhetetlen kérdést, de a konferencián jobban elmélyedünk majd a témában!

Milyen a jó kép?

Tudjuk, hogy nincs olyan, hogy rossz kép, csak aki készítette nem figyelt rá eléggé, hogy megfeleljen a közönségnek. A fényképek átvették a stafétát a szövegtől és egyre inkább fotókkal fejezzük ki az érzelmeinket. Gondolunk itt a vicces mémekre vagy szarkasztikus megnyilvánulásokra, de nem felejthetjük ki az emojikat sem, amelyekkel szintén kommunikálunk!

A kérdésünkre válaszolva, a jó kép figyelemfelkeltő, hiszen a felhasználó nem tud szó nélkül elmenni mellette, felkapja rá a fejét és azonnal kedveli, jobbik esetben még meg is osztja. Céges szinten mi óvatosan bánunk a közösségi médiában keringő fotókkal, sőt az ügyfeleinknek is mondjuk, hogy ha egy Pinterestről szerzett felvételt posztol az nem bölcs döntés.

Tehát mi marad? Kell egy jó grafikus? Igen, de most nem, erről van szó. Ha már itt tartunk léteznek ingyenes stock letöltő helyek, de a legjobb képek mégiscsak a fizetős helyeken érhetőek el! Az egyik legmegbízhatóbb stock gyűjtőhely pontosan ezért az 123RF. Minőségi képek közül tudsz válogatni, legyen az bármilyen téma, amire rákeresel!

Egy kép többet ér ezer szónál!

Ezeket természetesen később szerkesztheted is a saját igényeid szerint! Legyen keret vagy szöveg a képen, bármi megoldható, akár otthon is. Csak figyelj arra, hogy releváns legyen a közönséged számára és tudják, hogy mire gondolsz.

Jogtisztán felhasználható képek

A jogtisztán alkalmazható alkotások felhasználásáról és miértjéről bővebben hallgasd meg Viktor előadását, hiszen ő is nap mint nap szembesül a különböző mondatokkal, mint "ezt a közösségi oldalon találtam, tehát közkincs". Ezeknek a hátterében rengeteg jogi dolog áll, amellyel jó, ha megismerkedsz.

Miért jó a Stock fotó?

Az egyik legnagyobb előnye az ilyen előfizetéseknek, hogy tényleg minden megtalálható a repertoárban. Mi próbaképpen hihetetlennek tűnő dolgokra is rákerestünk, mégis találtunk olyan képeket, amelyek passzoltak az adott témához.

Fontos pozitívum, hogy amiket egyszer letöltöttél, azok örökre a tieid lesznek, hiszen fizettél érte, bármikor felhasználhatod újra, ha neked tetszik és úgy játszol vele a képszerkesztőben, ahogyan csak akarsz!

A harmadik és egyben legfontosabb, hogy ha egy-egy fotó felhasználását szabályozzák valamilyen módon, az mindig jól látható helyen van, nem kell az apró betűs részek között kutatni, így a törvényszegés esélye szinte nulla.

A véleményünk változatlan, egy jó kép sokat ér, de egy jogi eljárást biztos nem, úgyhogy tudni kell a megfelelőt kiválasztani és megszerkeszteni. Ha nem tudod, hogy mi illik a közönségedhez, akkor kísérletezz és próbálj ki mindent, amit csak lehet. Innentől pedig, ha már tisztában vagy a helyzeteddel, akkor jöhetnek a stock fotók!

Szeretnél többet megtudni a képek jogtiszta felhasználásról? Hallgasd meg Bedi Viktor előadását és mélyülj el a stock fotók világában! Jelentkezz a konferenciánkra!

konferencia

blog