Sütik kezelése

Arculati magasiskola: a legjobb letterpress névjegyek

Szerző: ,
Letterpress arculat

A jó arculat, ezen belül a megfelelő névjegykártya létfontosságú eszköz a jó benyomás kialakításához. A divat persze ezen a területen is változik, de most összegyűjtöttünk 15 letterpress technológiával készült lenyűgöző névjegyet, amivel idén és jövőre is tuti sikert arathatsz!

Oké, de mi az a letterpress?

A legfontosabb, hogy bizony már Gutenberg is így nyomtatott. Túlszakmázva a dolgot úgy lehet elmagyarázni, hogy a nyomóforma síkjából kiemelkedő nyomóelemekkel történik a nyomtatás, amelynél csak a nyomóelemek találkoznak a papírral. Laikusoknak is érthetően fogalmazva, olyan nyomtatási módszerről van szó, amivel fizikailag kitapinthatóvá válik a lenyomat.

Első hallásra is izgalmasan hangzik, de ha meglátod az összegyűjtött képeket, biztos, hogy te is ilyenre csináltatod a következő pakk névjegykártyád!

1. Fa

Egyszerű, mégis nagyszerű és nem csak hajóskapitányoknak vagy melegburkolóknak ajánlom!

Letterpress wooden Jason Monfort

 

2. Kivágott

Bár nem lehet minden fontos adatot rázsúfolni, nekem a személyes kedvencem. Vagány, formabontó, mégsem tolakodó és én tuti rákeresnék egy olyan névre vagy weblapra, ami így ölt testet.

Letterpress - Cut

 

3. Vicceskedő

James Mahon válóperes ügyvédnél dicséretes az anyaghasználat is, de ezt kifejezetten a jó hecc miatt válogattam be. A papírt ketté lehet tépni a középső perforáció mentén. Válóper! Érted!?

Letterpress - Humour

 

4. Szuper 3D

Lássuk be, hogy 3D-ből bizony van elképesztően béna kivitelezés is, így ezzel próbálkozni nem feltétlen ajánlott, de ha ilyen gyönyörű lesz a végeredmény, mint ez, akkor mindenképp juttass el egyet nekem is!

Letterpress -Super-3D

 

5. Zsúfolásig menő

Alapvetően a letisztultság híve vagyok, de ha valami ilyen ízlésesen van telepakolva, az valahogy mégis bejön. Ebben az esetben fontos a színek harmóniája és persze jól meg kell gondolni az elrendezést, de egy ügyes grafikusnak valószínűleg nem okoz problémát.

Letterpress -Busy

 

6. Lyukas

A különböző minták mellett valaminek a hiánya is okozhat pozitív meglepetést. Így van ez ennél a középen lyukas kártyánál is, ahol a kivágott háromszög a színészmesterség sokoldalúságát hivatott ábrázolni.

Letterpress -Punched-Out

 

7. Vakító

A letisztultság is lehet meglepő. Ha megragadt a kreativitásod a fekete-fehérnél, nyugodtan gondolj egy merészet és vállalj be akár egy ilyen szövegkiemelő árnyalatot. Biztosan nem maradsz észrevétlen!

Letterpress -Themed-Color

 

8. Textúrált

Egy ilyen dombornyomott papírból elegancia sugárzik. Ennyi. Kész. Többet nem érdemes róla mondani, hacsak nem annyit, hogy azért itt is nagyon fontos a színhasználat, hiszen könnyen túlzásba lehet esni.

Letterpress -Background-texture

 

9. A név maga

Az elmélet olyan egyszerű, mint maga a design: az elérhetőségeid változhatnak, de a neved tuti megmarad (ha férfi vagy legalábbis), így miért írnál rá ideig-óráig tartó adatokat a kártyádra, ha az állandóságot is elérheted? Kellemesen pofátlan, de egyben bátor megoldás! Én jól eltenném.

Letterpress -Name-Only

 

10. Erős kontraszt

Volt már szó a fekete-fehér párosról, ami sokszor bizony unalmas is lehet, kivéve ha így van megcsinálva. Kérdéses persze, hogy mindenkinek egy egész palkit kellene-e adni ahhoz, hogy találkozzanak a királyságával, de nem akarok szőrszálhasogató lenni. (A névjegy szójátéka külön pluszpontot ér!)

Letterpress -Stark-Contrast

 

11. Formás

Nem árt, ha a névjegyed befér egy classic tartóba, de a formával nyugodtan játszhatsz. Legyen a kezdőbetűd, a cégedé, egy játékos forma, mindegy. Lényeg, hogy kitűnjön.

Letterpress -Form

 

12. A világító

Kérdés, hogy hányan nézik sötétben a kártyád, főleg az átadás pillanatában, de tény, hogy elég jól néz ki! Amennyiben bártulaj lennék, biztosan ilyenem lenne. Ne felejtsük el, hogy a tapintásodra is hat a kis kártya, úgyhogy ha valamiért nem működne a fluoreszkálás, anélkül is könnyen kikotorhatod a táskádból.

Letterpress -Glow-in-the-DarkLetterpress -Glow-in-the-Dark-illuminated

 

13. Kirakós

Semyon Zakharov kártyája már tényleg a design következő lépcsője. Külön-külön is lenyűgözőek, de ha egymás mellé rakod őket, egy közös alkotássá válnak. Nincsenek rá szavak.

Letterpress See-the-bigger-picture

 

14. Kalligrafikus

A vintage örökérvényű, de mióta láttuk ezt a videót:

főleg odavagyunk a kalligrafikus megoldásokért. Elegáns, gyönyörű!

letterpress Calligraphy

 

15. All in one

Készítsd el úgy a kártyád, mintha a branded koktéljának egy eleme lenne. Persze ez ideális esetben mindenkire igaz, de próbálj meg valami olyan jellegzeteset találni a márkádban, mint ahogy ez Timm Schneidernek sikerült.

letterpress

 

Nos, ha a te kártyád is olyan remekbeszabott, mint a fentiek, ne tarsd vissza, mutasd meg!

 

A Stunning Collection Of 50 Letterpress Business Cards


Ajánlott bejegyzések