Menü

Kismetál Kft. - ERP fejlesztés

A Kismetál Kft. az állattartási eszközök piacának meghatározó szereplője Magyarországon és Romániában. A vállalat legfontosabb célja a nemzetközi jelenlét kiterjesztése volt, amelyhez folyamatfejlesztésre és magasabb fokú digitalizációra volt szükség. Ügynökségünk vállalta a fejlődést támogató integrált vállalatirányítási rendszer (ERP) megtervezését, megvalósítását és bevezetésének támogatását.

Üzleti célok és elvárások

  1. Az ERP legyen képes a lehető legtöbb üzleti-, és gyártással kapcsolatos folyamatot kezelni.
  2. Az ERP támogassa a nemzetközi terjeszkedést, egyidejűleg több országból több nyelven tudják használni a különböző országok értékesítői, kirendeltségei.
  3. A korábban általunk fejlesztett weboldalak és virtuális webshopok integrálva legyenek az ERP-vel megkönnyítve ezzel az adminisztrációt, egyszerűsítve az értékesítés folyamatát és növelve a vevői elégedettséget, felhasználói élményt.

Központi admin
Új felhasználói élmény
Üzleti növekedés

Az EPR fejlesztésének első lépése a céges folyamatok teljes feltérképezése, és pontos megértésére volt. A felmérés hamar egy átfogó biznisz audittá fejlődött: észrevettünk redundanciákat és azonosítottunk optimalizálható folyamatokat. A közösen átgondolt és újradefiniált folyamatok jó alapot adtak az ERP informatikai fejlesztésének elindítására.

Business Process Engineering

Fejlesztés 2 fázisban

Az ERP architektúra tervezése során azt láttuk, hogy a Raktár modul a fejlesztés első és legmeghatározóbb eleme, mivel minden üzleti folyamat a raktárkészlettel függ össze és hatással van rá. Ügyfelünk azonban először az értékesítés támogatását szerette volna új szintre emelni. Összehangoltuk az üzleti célokat és az IT architektúra elvárásait: a projektet két fázisra bontottuk.  

Első fázisban az értékesítést támogató Inventory Modult, Contact Modult és a Sales Modult indítottuk el, másodikban a Raktár Modult, Szállítás Modult, Gyártás Modult, a Beszerzés Modult, és a HR Modult hoztuk létre. 

ERP - Website integráció

A projekt befejező lépése a vállalatirányítási rendszer és a korábban általunk fejlesztett vállalati weboldalak integrációja volt. A virtuális webshopban szereplő termékinformációk, árak így valós időben az ERP-ből kerülnek ki az oldalra, a beküldött ajánlatkérések pedig az ERP Sales Moduljában szintén valós időben megjelennek szerkeszthető ajánlatként. 

Üzleti növekedés

Az általunk fejlesztett ERP rendszer képes elejétől a végéig nyomon követni és támogatni az értékesítési, beszerzési és gyártási folyamatokat. A készletelőrejelzésnek köszönhetően nincs alul- vagy túl készletezés, tervezhető a gyártás és a beszerzés.

Az ERP teljes transzparenciát, real time informáltságot és az üzleti folyamatok hatékonyságának növelését eredményezte. A digitális transzformáció megalapozta a Kismetál kft. számára a nemzetközi terjeszkedést és a meglévő piacokon az üzleti jelenlét megerősítését. 

Lean szemlélet
Információ
Rugalmasság

Inventory és Raktár Modul

Az Inventory Modul termékkatalógust tartalmaz és árlistákat kezel bármilyen devizanemben. Lehetővé teszi, hogy a termékeknek tetszőleges számú ára lehet a különböző értékesítési szempontok alapján. 

A Raktár Modul képes előjelezni a készletet, így a beszerzés és a gyártás pontosan az előrejelzés alapján történhet. A cash flow javul. 

Sales és Szállítási Modul

A Sales Modul automatikusan hoz létre szerkeszthető ajánlatokat a weboldalon beküldött ajánlatkérések alapján, értesítést küld a megfelelő értékesítőknek a legfontosabb státusz változásokról. A rendszer az ügyfeleknek online ajánlatot küld, a megrendelés csupán egy kattintás! A rendszer rugalmas: az értékesítési csatornákhoz tetszőlegesen lehet értékesítőket rendelni, különböző jogosultságokkal és jóváhagyási szintekkel. 

A Szállítási Modul lehetővé teszi a szállítólevelek és menetrendek elkészítését, kezelését, a menetrendek alapján megmutatja a járművek, és sofőrök időbeosztását is. A modul a  szállítóleveleken szereplő tételek alapján rakodósúlyt kalkulál. A modulnak köszönhetően a kiszállítás jól tervezhetővé és optmalizálhatóvá válik. 

További projektjeink